Nyt børnevenligt køkken


Vi har – endelig – skiftet vores 90 år gamle køkken ud med et stort, moderne og børnevenligt produktionskøkken. Selvfølgelig til glæde for de tre køkkenmedarbejdere. Men mindst lige så meget for de mange børn, der nu i langt højere grad får plads til at boltre sig under madlavningen.

– Børnene hos os har altid være med i køkkenet. Men det var rigtigt svært i det gamle køkken. Det nye køkken er indrettet til, at der kan være børn med. For eksempel er køkkenmaskinerne bedre afskærmet, og der er lavet pladser, der direkte er indrettet til børn, siger forstander på Børnecenter Hvidborg, Mikala Frølich.

Det betyder, at børnecentret fx kan holde en hel syltedag, hvor ansatte og børn sylter rødbeder til hele året. Og i det hele taget holde flere arrangementer om mad for børnene.

Det betyder også, at børnene i Skolen på Hvidborg kommer over i kantinen og spiser frokost sammen med deres lærere og pædagoger. Før fik de madpakker med i skolen.

Det nye køkken var sidste del af den store modernisering af hele Børnecenter Hvidborg, der er finansieret af foreningen LIVSVÆRK, som Hvidborg er en del af. Køkkenet bestod til fulde en inspektion fra Levnedsmiddelkontrollen.