Velkommen til Skolen på Hvidborg


Vi har skrevet det her, for at du kan læse, hvad vi er for en skole, og hvordan det er at gå her ?.

Vores skole er en lille skole. Vi er kun 20 børn i alt. Nogle af dem bor på hos os, på Kilden. Andre bor enten derhjemme eller i en plejefamilie. Der er tre små klasser med seks eller syv børn i hver, og hver klasse har to lærere og to pædagoger. Vi er mange voksne, der har tid til at støtte dig i netop det, du øver dig på for at kunne være i en almindelig folkeskole igen.

Måske skal du have forklaret regnestykkerne på en anden måde end de andre for at forstå dem.

Måske skal du have en pause fra de andre børn en gang imellem, så dit hoved ikke kokser.

Måske skal du have en voksen i nærheden i frikvarteret, hvis du er bange for at blive drillet eller tit kommer i konflikter tit

Alt det støtter vi dig i. Vi håber, at du her hos os bliver glad for at gå i skole igen og måske får en god ven, som du glæder dig til at se om morgenen, når du skal i skole.

De fleste af vores børn kommer tilbage i folkeskolen igen, når de er klar til det.

Du har sikkert en masse spørgsmål. Dem forsøger vi at svare på her – og resten tager vi, når vi ses i skolen.

Til top

David: Nogle gange kan jeg bruge de voksne her - nogle gange ikke…

Læs mere om hvad David siger om at gå på skolen.

Pige på 13 år: Da jeg havde boet her lidt tid, blev det hverdag, og så blev det nemmere.

Læs mere om hvad pigen siger om at gå på skolen.

 

Hvad hvis jeg ikke kan finde ud af at læse?


De fleste af de børn, der går her, har noget, de ikke kan finde ud af. Det kan være at læse, at lægge tal sammen eller at sidde stille på stolen. Det er ikke noget, du skal være flov over. Det er selvfølgelig let nok at sige – men det er jo netop det, vi skal hjælpes ad om at ændre.

Så hvis du ikke kan finde ud af at læse, så starter vi med noget meget nemt. Hvis det er regnestykkerne, der driller, så skal vi måske ha’ fat i nogle andre bøger med nogle lettere regnestykker. Alle børn har skolebøger, der passer lige præcis til dem. Og de voksne er gode til at forklare tingene stille og roligt og på en måde, der passer lige præcist til dig. Det kan også være, at vi skal gå en tur i haven og tælle sten i stedet for…

Hvis du har svært ved at sidde stille i timerne, så finder vi også ud af det. Måske skal du ud og have noget luft sammen med en voksen en gang imellem.

Til top

Hvid du bedre kan lære på den måde, så har vi plads til det.

 

Hvad hvis jeg bliver drillet?


Det er et rigtigt godt spørgsmål. For vi ved godt, at mange af vores børn er blevet drillet på deres gamle skole. Vi tager det med mobning meget alvorligt. Ingen børn skal mobbes. Det har du sikkert hørt før – men vi er så mange voksne omkring jer, at vi ser, hvad der foregår. Og så gør vi noget ved det. Det skal være trygt at gå i Skolen på Hvidborg.

Vi hjælper jer også med at finde ud af, hvad man kan gøre, hvis man bliver drillet. Altså i stedet for at slå eller blive rigtigt, rigtigt ked af det. Det lyder svært – men det kan faktisk godt lade sig gøre.

Til top

Børn, der hygger i frikvarteret - og der er altid voksne i nærheden til at passe på jer.

 

Kommer vi på ture?


Ja. Vi tænker, at skole er mere end bøger. Så vi tager på masser af ture. Hver uge har en tema-/turdag. Vi er også på lejrskole, skitur og idrætsstævne hvert år. På sådan nogle ture lærer vi også hinanden bedre at kende – det, synes vi voksne, er meget dejligt.

Til top

Sådan ser nogle dage ud - og mindst en gang om ugen tager vi på tur.

 

Vores motto


De fleste af børnene i skolen har dage, hvor noget går i fisk. Ja, det kan vi voksne nu også opleve. Vi har det motto, at når næste dag begynder, starter vi på en frisk. Det, håber vi, du vil være med på.

Til top

Nogle gange skal man bare lige være i fred. Det kan man godt hos os. Og så komme med igen lidt efter.