Velkommen til Kilden


Du læser sikkert denne side, fordi dit barn skal flytte på Kilden og fordi du gerne vil sætte dig mere ind i, hvad det er for et sted, dit barn skal bo. Der står en masse andre steder på hjemmesiden om Kilden og Børnecenter Hvidborg - men her vil vi forsøge at beskrive det, der særligt angår jer – og så tager vi resten hen ad vejen.

Allerførst vil vi gerne sige, at vores vigtigste opgave er at være en tryg døgninstitution og være med til at få jeres barn til at trives bedre og blive mere glad i hverdagen. Og at vi ikke kan gøre det uden jer forældre, som er de vigtigste mennesker i jeres barns liv. Så vi har brug for jer – jeres viden, jeres opbakning og jeres villighed til at dele jeres forventninger og håb for fremtiden.

Til top

Per: Vi sagde selv 'hjælp, nu er vi ved at knække'.

Læs mere om, hvad Per siger om at have sin datter boende på Kilden.

 

Hvad betyder det, at Kilden er en intensiv behandlingsinstitution?


Det betyder flere ting. Det betyder først og fremmest, at kommunen - og formentlig også I - har vurderet, at dit barn har brug for behandling for at få det bedre. At det er intensivt betyder, at vi sætter rigtigt meget ind på, at dit barn ikke skal bo hos altid. Vi træner jeres barn i nye adfærdsmønstre, tankemåder og måder at håndtere fx konflikter og stærke følelser – både når det er på Kilden, er sammen med jer, er i en fritidsaktivitet og i skole.

Og vi samarbejder fra starten både med jeres rådgiver og med jer om, hvornår tiden er inde til at tage et nyt skridt - at jeres barn enten flytter hjem, på efterskole, i plejefamilie, på kostskole eller på et opholdssted.

Et trygt hjem

Når det er sagt er Kilden også ’bare’ et hjem for jeres barn i den tid, det er hos os. Med voksne, der passer godt på det og gør hvad vi kan, for at både jeres barn og I har det godt i en situation, vi godt ved, er svær. Det er derfor, vi kalder os en tryg døgninstitution.

Til top

 

Hvordan bliver vi inddraget i hverdagen?


Det gør I på rigtigt mange måder, som selvfølgelig afhænger af, hvor tæt I bor på Kilden og af, hvad der er af eventuelle aftaler med jeres rådgiver.

Vi ved fra forældrene til de børn, der bor på Kilden nu, at de godt kan lide at komme her og deltage i meget hverdagsagtige ting med deres barn: Tage med på tøjindkøb, gå til frisør med barnet, spise aftensmad med os, læse en god bog sammen med barnet. Vi gør meget ud af at støtte op om sådanne – planlagte – aktiviteter og besøg og være med til at sørge for, at I og jeres barn får nogle gode og rare stunder sammen.

Mange af vores børn og deres forældre er flittige til at tale i mobil eller bruge FaceTime og sms, så de kan holde kontakten, selv hvis de bor længere fra hinanden. Det aftaler vi også, så det passer ind i jeres barns hverdag.

Til top

 

Hvordan bliver vi inddraget i det mere formelle?


Alle børn og unge i Kilden har en kontaktpædagog. Det er kontaktpædagogen, der har den formelle kontakt både til jer, til skolen og til rådgiver

Der er opfølgningsmøde om jeres barn mindst en gang hver 3. måned med jer, sagsbehandleren, og os (for børn fra Hvidovre Kommune er det hver 6. uge). Som regel er Skolen på Hvidborg med på mødet.

På opfølgningsmødet laver vi FIT (Feedback Informed Treatment), hvor I skal besvare nogle spørgsmål om jeres barn. Så kan vi se, hvordan det går fra gang til gang, og om der er noget, vi skal gøre anderledes. I kan læse om FIT, hvis I har lyst - eller også fortæller vi bare om det, når vi ses.

Der er forældremøde på Kilden to gange om året.

Til top

 

Skal vi forældre også i behandling?


Det afhænger af, hvad der er aftalt med jeres rådgiver. For nogle familier er Kilden også et sted, hvor forældrene kommer på ’arbejde’. Måske har I og rådgiver besluttet, at der er nogle ting, I skal øve jer på sammen med os og jeres barn. Eller at I skal have nogle redskaber til at undgå konflikter og få det rarere med jeres barn.

Vi træner det, når I er sammen med jeres barn her på Kilden. Det er en del den forståelse, vi har af at være en tryg døgninstitution. Men vi tager også ind imellem hjem til jer.

Til top