TILGANG

Den overordnede tilgang på Børnecenter Hvidborg handler om at have familien i fokus. Familien kommer før alt andet og vi kan ikke arbejde med barnet uden at indtænke familien også. Det betyder, at vi altid bestræber os på at have et tæt samarbejde med barnets familie og netværk og at vi indtænker barnets netværk som en del af indsatsen.

Hos os bliver forældrene involveret i børnenes hverdag og vi arbejder konstant på at styrke både forældresamarbejdet og de planlagte forældreinvolverende aktiviteter.​

Hos Børnecenter Hvidborg betyder barnets stemme meget. Vi sørger altid for at have et børneperspektiv og prøver at forstå konflikter, udfordringer og udvikling fra barnets perspektiv.

Vi trækker selvfølgelig på forskellige psykologiske teorier, metoder og tilgange, men det er altid vigtigst for os at have barnet i fokus og derfor vælger vi metoder og tilgange i forhold til barnet, familien og de konkrete behov.

Du kan læse mere om vores tilgange og metoder under de enkelte afdelinger, hvor det uddybes og hvor både forældre og børn beskriver deres oplevelser og erfaringer med Børnecenter Hvidborg.