Det Hvide Hus Børn2022-11-18T10:06:03+00:00

VELKOMMEN TIL DET HVIDE HUS

Her kan du bo, hvis det er svært derhjemme. Vi står klar til dig med åbne arme.

Velkommen til Det Hvide Hus

Måske klikker du dig ind her, fordi kommunen og dine forældre har besluttet, at du skal flytte hen til os. Måske er du bare nysgerrig efter at se, hvad Det Hvide Hus er. Under alle omstændigheder kan du her læse noget, som er skrevet direkte til børn og unge. Altså direkte til dig.

Det Hvide Hus er et sted, man kan bo, når man ikke kan bo derhjemme. For nogle børn og unge er det deres eneste hjem. For andre kan man sige, at de nu har to hjem – det derhjemme og det her hos os.

Vi synes selv, at Det Hvide Hus er et rart sted at være. En stor, hvid villa midt i Hvidovre, tæt på alt det, du kender i forvejen – din skole, dine kammerater, butikker og dine forældre og familie. Det er samtidig et sted, hvor du får nogle ekstra voksne, der passer på dig og hjælper dig med det, du skal. Nemlig i skole, til fritidsaktiviteter og i seng til tiden. Og et sted, hvor du kommer til at bo sammen med seks andre børn og unge, der lige som dig har det svært og har brug for en tryg base. Dem får du mulighed for at blive venner med og være sammen med – både i hverdagen efter skoletid, og når vi tager på ture sammen.

Du har sikkert en masse spørgsmål. Dem forsøger vi at svare på her. Hvis du har andre spørgsmål til os, så må du endelig spørge løs.

Spørgsmål og svar om Det Hvide Hus for børn. 

Får jeg mit eget værelse?2022-11-17T09:33:00+00:00

Ja, alle børn, der flytter ind i Det Hvide Hus får deres eget værelse, som de er med til at møblere, når de flytter ind. Det er et stort, lyst værelse, hvor der også er plads til de ting, som du gerne vil have med hjemmefra.

Når du flytter ind, køber vi også en cykel hvis du mangler og hvad du ellers har behov for af ting, når du skal bo her hos os.

 Alle værelser er forskellige, og du er selv med til at indrette dit.

Kan jeg se mine forældre og søskende, og kommer jeg hjem på besøg?2022-11-17T09:09:32+00:00

Ja, det kan du. Du kan se dine forældre og søskende næsten lige så tit, som du vil. Du skal selvfølgelig passe din skole og de andre ting, du går til – klub, fodbold eller andet. Og vi er nødt til at lave aftaler med dem, så vi ved, hvor mange vi bliver til aftensmad. Mange af de børn, der bor hos os, ser tit deres forældre – eller de ringer og snakker med dem. Og de er hjemme på weekend og i ferierne så tit, det kan lade sig gøre.

Vi holder også påskefrokost, julefrokost og sommerfest, hvor alle forældre og søskende er med. Det plejer at være meget hyggeligt.

Nogle aftener sidder vi bare sammen og hygger med en god film og popcorn.

Kan jeg have mine kammerater på besøg og kan jeg gå til fodbold?2022-11-17T09:07:37+00:00

Ja det kan du. Og du kan også stadig tage hjem til dem. Selvfølgelig skal vi lige aftale det – men det plejer ikke at være noget problem.

Vi vil rigtigt gerne, at du går til et eller andet. Fodbold, skak, svømning eller noget helt andet. Og vi hjælper dig i gang, hvis du er genert eller har dårlige erfaringer med at gå til noget.

Nej, vi har ikke heste. Men du kan komme til at gå til ridning

Hvor skal jeg gå i skole, og hvordan kommer jeg derhen?2022-11-17T09:06:51+00:00

Du skal blive ved med at gå i skole, der hvor du går nu. Vi sørger for, at du kommer op og får morgenmad og en madpakke med. De fleste børn cykler eller tager bussen. I starten kan en af de voksne godt følge dig til skole og hente dig igen.

Når du kommer hjem fra skole, finder vi sammen ud af, hvad du har lyst til at lave

I starten er der en voksen, der cykler sammen med dig, når du skal i skole.

Får jeg lommepenge – og må jeg gå på internettet?2022-11-17T09:06:24+00:00

Ja til begge dele. Du får både lommepenge og tøjpenge – og nogle gange tager vi ud og køber tøj sammen, måske også sammen med dine forældre. Vi har internet – men selvfølgelig skal vi lige tale sammen om det, så du ikke ligger hele natten og spiller computerspil.

Når du er gammel nok, kan du tjene lidt ekstra ved at gå med aviser – det er der nogle af de andre børn, der gør.

… og hvad mere?2022-11-17T09:05:42+00:00

For eksempel at vi hvert år tager på fælles ferier. Vi har været både i Norge, Østrig, Kroatien og Spanien. Vi er også på skitur, hvor du kan lære at stå på ski, hvis du aldrig har prøvet det før.

Vi holder husmøder en gang om ugen, hvor vi taler om de ønsker, I har til aftensmaden, til vores torsdagsture og til alt muligt andet.

Du kan også læse vores husregler, hvor du kan se lidt mere om, hvordan hverdagen er hos os.

I år gik Det Hvide Hus’ sommerferie til Spanien.

– Mark er en ung fyr på 18 år, der ikke kan lide at få hjælp af andre. Siden han var 13 år og ringede til politiet, fordi han ikke ville bo hjemme mere, har han følt, at han gerne selv vil klare tingene og selv træffe beslutninger om sit liv. Læs mere

Mark på 18 år

Læs om forældrenes oplevelse med Det Hvide Hus og få svar på spørgmål.

Læs om fagfolks oplevelse med Det Hvide Hus og få svar på spørgmål.

Go to Top