Ja, dine forældre kommer også i Familiehuset. Nogen gange er I her også samtidig, hvor I fx skal lege en leg sammen. Nogen gange er din mor og/eller far her alene sammen med jeres familiekonsulent fordi de også skal lære noget nyt. Det kan også være at vi kommer hjem til jer og hjælper jer med nogen af de ting som kan være svære og som dine forældre gerne vil have hjælp til at gøre bedre.

Det kan være at du slet ikke synes noget er svært eller du synes det er mærkeligt, at nogen andre lige pludselig kommer og skal hjælpe. Grunden til det kan være, at de voksne – enten dine forældre, din klasselærer eller en fra kommunen – har lagt mærke til, at du ser trist ud. Eller at det virker, som om der er noget, der gør dig ked af det eller gal i skralden. Sådan at du ikke rigtigt har det godt i skolen eller derhjemme.

Nu tænker du måske, hvordan i alverden kan de hjælpe mig med det?

Det kan vi på mange måder. Først skal vi lytte til dig. Og så skal vi øve det, du måske har det svært med. Man kan nemlig godt blive bedre til ikke at blive så hidsig, når man bliver sur. Eller til at blive bedre til at lege med andre børn uden at komme op at skændes. Eller blive bedre til at forstå, hvad det er lærerne forsøger at forklare i matematik.

Når en familie går i Familiehuset er der også noget dine forældre skal øve sig på – og det hjælper Familiehuset dem med. Det kan f.eks. være, at dine forældre skal øve sig på ikke at råbe og skælde ud eller at blive rigtig gode til at gøre det hyggeligt, når de putter dig om aftenen.

Hvis du har det svært i børnehaven, skolen eller i din klub, kan vi også tale med dem om, hvordan du kan få det bedre der.