Kilden Forældre2022-10-09T13:55:36+00:00

ET TRYGT “HJEM” FOR EN TID

Kilden er et trygt miljø for både dit barn og dig, hvor vi i fællesskab hjælper jer godt på vej

Det er altid en svær situation, når ens barn skal på døgninstitution. Vi ved, at I er det vigtigste i jeres barns liv og derfor gør vi alt, hvad vi kan for at hjælpe med både behandling og ikke mindst tryghed. På Kilden er vores vigtigste opgave at skabe tryghed og derfor oplever vi også at børn og forældre synes, at det er et rart og hjemligt sted at være.

Vi har brug for jeres viden, opbakning og villighed til at dele forventninger og håb for fremtiden. Gennem et stærkt samarbejde kan jeres barn komme godt på vej.

Spørgsmål og svar om at være forældre på Kilden

Hvad betyder det, at kilden er en intensiv behandlingsinstitution?2022-11-17T09:59:51+00:00

Det betyder flere ting. Det betyder først og fremmest, at kommunen – og formentlig også I – har vurderet, at dit barn har brug for behandling for at få det bedre. At det er intensivt betyder, at vi sætter rigtigt meget ind på, at dit barn ikke skal bo hos altid. Vi træner jeres barn i nye adfærdsmønstre, tankemåder og måder at håndtere fx konflikter og stærke følelser – både når det er på Kilden, er sammen med jer eller er i en fritidsaktivitet og i skole.

Og vi samarbejder fra starten både med jeres rådgiver og med jer om, hvornår tiden er inde til at tage et nyt skridt – at jeres barn enten flytter hjem, på efterskole, i plejefamilie, på kostskole eller på et opholdssted.

Hvordan bliver vi inddraget i hverdagen?2022-11-17T09:59:01+00:00

Det gør I på mange forskellige måder, som selvfølgelig afhænger af, hvor tæt I bor på Kilden og af, hvad der er af eventuelle aftaler med jeres rådgiver.

Vi ved fra forældrene til de børn, der bor på Kilden nu, at de godt kan lide at komme her og deltage i meget hverdagsagtige ting med deres barn: Tage med på tøjindkøb, gå til frisør med barnet, spise aftensmad med os, læse en god bog sammen med barnet. Vi gør meget ud af at støtte op om sådanne – planlagte – aktiviteter og besøg og være med til at sørge for, at I og jeres barn får nogle gode og rare stunder sammen.

Mange af vores børn og deres forældre er flittige til at tale i mobil eller bruge FaceTime og sms, så de kan holde kontakten, selv hvis de bor længere fra hinanden. Det aftaler vi også, så det passer ind i jeres barns hverdag.

Hvordan bliver vi inddraget i det mere formelle?2022-11-17T09:58:05+00:00

Alle børn og unge i Kilden har en kontaktpædagog. Det er kontaktpædagogen, der har den formelle kontakt både til jer, til skolen og til rådgiver

Der er opfølgningsmøde om jeres barn mindst en gang hver 3. måned med jer, sagsbehandleren og os (for børn fra Hvidovre Kommune er det hver 6. uge). Som regel er Skolen på Hvidborg med på mødet.

På opfølgningsmødet laver vi FIT (Feedback Informed Treatment), hvor I skal besvare nogle spørgsmål om jeres barn. Så kan vi se, hvordan det går fra gang til gang, og om der er noget, vi skal gøre anderledes. I kan læse om FIT, hvis I har lyst – eller også fortæller vi bare om det, når vi ses.

Der er forældremøde på Kilden to gange om året.

Skal vi forældre også i behandling?2022-11-17T09:57:14+00:00

Det afhænger af, hvad der er aftalt med jeres rådgiver. For nogle familier er Kilden også et sted, hvor forældrene kommer på ’arbejde’. Måske har I og rådgiver besluttet, at der er nogle ting, I skal øve jer på sammen med os og jeres barn/børn. Eller at I skal have nogle redskaber til at undgå konflikter og få det rarere med jeres barn/børn.

Vi træner det, når I er sammen her på Kilden. Det er en del af den forståelse, vi har af at være en tryg døgninstitution. Men vi tager også ind imellem hjem til jer – selvfølgelig efter aftale med jer.

– Da vi hentede hende og skulle på sommerferie, sagde hun, ’far er det ikke mærkeligt, men lige nu tror jeg faktisk, jeg kommer til at savne dem herude’, fortæller Per, der også noterede sig, at datteren krammede de voksne farvel og at børnene også kom og sagde farvel til hende. Læs mere

Per - far til Kathrine på 13 år

– Jeg kan mærke på hende, at hun har udviklet sig så meget. Det kommer jo ikke bare af sig selv. De hjælper hende, og de gør det på en kærlig måde, siger Gudrun. Læs mere

Gudrun - mor til Ursula på 11 år

Læs om børnenes oplevelse med Kilden og få svar på spørgmål.

Læs om tilgange og andre praktiske aspekter i forhold til Kilden

Go to Top