Samværshuset Børn2022-11-15T20:35:23+00:00

SAMVÆRSHUSET BØRN

På denne side kan du læse mere om Hvidborgs Samværshus.

Du har nok klikket dig ind på denne side, fordi jeres familierådgiver har besluttet, at du skal mødes med din far eller mor eller andre fra din familie her hos os.

Samværshuset er sådan et sted, hvor forældre og børn kan mødes, og hvor nogle andre voksne kan hjælpe med, at I får det så rart som muligt, mens I er sammen.

Du har sikkert en masse spørgsmål. Dem forsøger vi at svare på her – og så tager vi resten, når vi ses.

Samværshuset Børn FAQ

Hvordan ser Samværshuset ud?2022-11-16T14:38:32+00:00

Vi bor i et hus for os selv her i Hvidovre. Vi har indrettet huset, så det er hyggeligt for jer at være sammen. Vi har en masse spil og I kan lege og lave nogle af de ting, du er vant til hjemmefra. Der er også et køkken, hvor du og din far eller mor kan lave mad eller spise det, de har haft med hjemmefra. Tit har vi også lavet mad til jer, det bestemmer I selv. Udenfor er der en trampolin og en legeplads – så I kan også være udenfor sammen.

Kan vi kun mødes hos jer?2022-11-16T14:37:40+00:00

Nej, vi kan mødes mange forskellige steder. Her hos os, hjemme hos din far eller mor. I din plejefamilie, hvis du bor hos en plejefamilie, eller ude i byen. Det afhænger af, hvad jeres familierådgiver har besluttet og talt med dine forældre om. Og også af, hvad du har mest lyst til og føler dig tryg ved.

Hvem er det, der arbejder her?2022-11-16T14:37:17+00:00

Nogle børn kalder os ’samværsdamerne’. På kommunen hedder vi samværskonsulenter. Vi er sådan nogle, der er uddannet til at hjælpe dig og dine forældre til at have det bedst muligt, når I ses.

Nogle gange hjælper vi jer børn til at fortælle jeres forældre, hvad I godt kunne tænke jer, så I får det sjovt sammen. Det kan godt være svært, og så øver vi os sammen. Vi hjælper også dine forældre til at blive gode til at forstå det, du siger eller tænker. Indimellem kan dine forældre også have brug for hjælp til at forklare stille og roligt, at nu skal der ryddes op. Alt det er noget, vi er gode til at hjælpe med og vi har prøvet det mange gange før med andre børn og deres forældre.

Hvem bestemmer, hvad vi laver?2022-11-16T14:36:25+00:00

Det er et godt spørgsmål. Og det er lidt forskelligt. Men reglen er, at det er dig, der er hovedpersonen, når du mødes med din far eller mor. Derfor spørger vi altid dig, hvad du har lyst til, I skal lave sammen. Måske har du mest lyst til at spille Ludo eller hoppe på trampolin – og så er det det, vi starter med at gøre.

Er det kun mine forældre, jeg kan mødes med her?2022-11-16T14:35:58+00:00

Nej. Mange børn mødes også med deres bedsteforældre eller søskende her hos os. Det er noget, familierådgiveren taler med dine forældre og dig om – så det afhænger også meget af, hvad du har lyst til.

Læs om børnenes oplevelse med Samværshuset og få svar på spørgmål.

Læs om fagfolks oplevelse med Samværshuset og få svar på spørgmål.

Go to Top