Familiehuset Børn2024-01-12T22:58:42+00:00

FAMILIEHUSET BØRN

Her kan du læse om, hvordan det er at være barn i familiehuset.

Måske sidder du og kigger på denne side, fordi det er blevet besluttet, at du og din familie skal starte her i Familiehuset og du i en periode skal være sammen med os – også selvom din mor eller far ikke skal være her. Så vil vi gerne starte med at sige, at vi glæder os til at se dig. Og at vi håber, at du får det rigtigt rart her hos os.

Måske har du en masse spørgsmål. Vi tager nogle af dem nu og viser også nogle billeder fra vores dejlige sted – og så taler vi om resten, når vi ser dig hernede.

Det er nemlig allerbedst, at møde hinanden og snakke sammen – og vi glæder os til at møde dig!

Familiehuset Børn FAQ

Skal man bo og sove i Familiehuset?2023-05-23T21:25:23+00:00

Nej, det skal man ikke. Familiehuset er et sted, hvor man kan være fx en dag om ugen efter sfo og måske indtil, man har spist aftensmad. Du skal bo hjemme i din familie, som du plejer.

Nogen gange vil der også være andre børn i Familiehuset og nogen gange er det bare dig og en familiekonsulent. Det kan også være at I er sammen andre steder end i familiehuset. Fx. i svømmehallen eller måske er I i gang med at øve selv at cykle, tage bussen eller andet som kan være rart at kunne.

Her er vi i gang med at bage snobrød på bålpladsen. Der er popcorn i den sorte gryde.

Skal mine forældre og mine søskende også hernede?2023-05-23T21:27:06+00:00

Ja, dine forældre kommer også i Familiehuset. Nogen gange er I her også samtidig, hvor I fx skal lege en leg sammen. Nogen gange er din mor og/eller far her alene sammen med jeres familiekonsulent fordi de også skal lære noget nyt. Det kan også være at vi kommer hjem til jer og hjælper jer med nogen af de ting som kan være svære og som dine forældre gerne vil have hjælp til at gøre bedre.

Det kan være at du slet ikke synes noget er svært eller du synes det er mærkeligt, at nogen andre lige pludselig kommer og skal hjælpe. Grunden til det kan være, at de voksne – enten dine forældre, din klasselærer eller en fra kommunen – har lagt mærke til, at du ser trist ud. Eller at det virker, som om der er noget, der gør dig ked af det eller gal i skralden. Sådan at du ikke rigtigt har det godt i skolen eller derhjemme.

Nu tænker du måske, hvordan i alverden kan de hjælpe mig med det?

Det kan vi på mange måder. Først skal vi lytte til dig. Og så skal vi øve det, du måske har det svært med. Man kan nemlig godt blive bedre til ikke at blive så hidsig, når man bliver sur. Eller til at blive bedre til at lege med andre børn uden at komme op at skændes. Eller blive bedre til at forstå, hvad det er lærerne forsøger at forklare i matematik.

Når en familie går i Familiehuset er der også noget dine forældre skal øve sig på – og det hjælper Familiehuset dem med. Det kan f.eks. være, at dine forældre skal øve sig på ikke at råbe og skælde ud eller at blive rigtig gode til at gøre det hyggeligt, når de putter dig om aftenen.

Hvis du har det svært i børnehaven, skolen eller i din klub, kan vi også tale med dem om, hvordan du kan få det bedre der.

– Jeg er nok blevet mere moden.

Han og hans mor har nok også fået det bedre sammen af at være hernede. Det var for eksempel rigtigt sjovt for ham at være på hold med sin mor, da de havde julefrokost i Familiehuset, og hans og hans mors hold skulle lave nogle aktiviteter sammen. “Så kommer vi meget tættere på hinanden”, siger han. Læs mere

Benjamin på 11 år

– Jeg er blevet gladere af at komme i Familiehuset. Jeg er nok blevet bedre til at sige ”pyt med det” og så komme videre i teksten.

Tidligere tog Emma på 12 år det meget tungt, når nogen drillede hende med at hun var lidt tyk. Eller sagde, at hun havde grimt hår.I dag øver Emma sig på at sige til dem, der driller, at ”det kan da godt være, at jeg er tyk, men har du et problem med det? Det er jo ikke dig, der er tyk”. Læs mere

Emma på 12 år

Læs om børnenes oplevelse med Familiehuset og få svar på spørgmål.

Læs om fagfolks oplevelse med Familiehuset og få svar på spørgmål.

Go to Top